Ríbezľa 'Primus'

Kód: 0360 3636 Zvoľte variant
Neohodnotené
5,20 € / ks 3,50 € / ks od 3,50 € / ks
Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Ribes niveum 'Primus'

Je to samoopelivá odroda odolná voči všetkým chorobám. Bobule sú stredne veľké, žlto-bielej farby, zoskupené v dlhých strapcoch. Majú kyslastú a aromatickú chuť a zbierajú sa od polovice júla.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Ríbezľa 'Primus' - odroda z Českej republiky, ktorá potrebuje pôdu dobre zásobenú živinami a vlahou. Nemá žiadne špeciálne požiadavky na podnebie, ale ak chceme bohatú úrodu, odporúčame teplejšie oblasti. Je to samoopelivá odroda odolná voči všetkým chorobám. Bobule sú stredne veľké, žlto-bielej farby a sú zoskupené do dlhých trsov. Majú kyslú a aromatickú chuť a používajú sa najmä na výrobu vína a džúsov. Zber sa uskutočňuje od polovice júla.

Pestovanie: pred výsadbou ríbezlí plochu odburiníme a dobre zásobíme organickými hnojivami, najlepšie maštaľným hnojom v množstve 6 až 8 kg na m2. Od nástupu plnej rodivosti krík hnojíme maštaľným hnojom ak ho nemáme použijeme suchý peletovaný maštaľný hnoj každý rok v množstve 2 až 3 kg na m2.Okolo každého kríka po výsadbe okopávame a pridávame maštaľný hnoj, ktorý zapracovávame do pôdy. Dbáme na to, aby nedošlo k zaburineniu, pretože zaburinené výsadby už ťažko dostaneme do optimálneho stavu. V priebehu vegetácie buriny odstraňujeme iba plytkou kultiváciou, pred ktorou rozhodíme v prípade potreby priemyselne hnojivo 30 až 50 g na m2. Najvhodnejší je Cererit. V prípade, že používame jednozložkové priemyselné hnojivá, pomer živín N:P:K by mal byť 2:1 :3. Nepoužívame hnojivá s vyšším obsahom chlóru. 

 

Viac na: Návod na pestovanie ríbezlí

Dodatočné parametre

Kategória: Ríbezľa biela
Balenie: prostokorenná sadenica alebo kontajner
Plant Passport: A: Ribes B: CZ-0701 C: 22/FP/0126 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: