Muchovník kanadský ´October Flame´

Kód: 95453
Neohodnotené
43,40 € / ks
Vypredané
Variant

Amelanchier canadensis 'October Flame'

Vzpriamene rastúci, opadavý ker, atraktívny nielen vďaka svojim drobným, chutným plodom, ale aj jesenným sfarbením svojich listov. Dorastá do výšky 4-6 ma šírky 3 m v priebehu desiatich rokov. Tvar koruny je pyramidálny.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Muchovník kanadský 'October Flame' - vzpriamene rastúci, opadavý ker, atraktívny nielen vďaka svojim drobným, chutným plodom, ale aj jesenným sfarbením svojich listov. Dorastá do výšky 4-6 ma šírky 3 m v priebehu desiatich rokov. Tvar koruny je pyramidálny. Vajcovité listy sú v priebehu sezóny jasne zelené, na jeseň získavajú výrazné červeno-oranžové tóny. Kvitne biele, v priebehu jari. Plody sú drobné, spočiatku červené, v plnej zrelosti tmavo modrej. Dozrievajú od júna. Čím dlhší čas však zostanú na kríku, tým bude viac sladší. Veľmi pekne vyzerá ako živý plot.

Pestovanie: Muchovník je plne mrazuvzdorný a v našich podmienkach veľmi nenáročný. Rastie a plodí takmer v každej pôde. Pre rýchlejší rast a vyššiu úrodnosť mu poskytnite kvalitnú pôdu s obsahom organických živín a vody. Muchovník raší pomerne skoro a už koncom apríla je pokrytý trsmi krásnych, aromatických bielych kvetov. Po odkvitnutí sa začínajú vyvíjať bobule, ktoré dosahujú priemer až 2 cm. Muchovníky sa pestujú pre svoje plody, majú plody bohaté na vitamíny, ktoré sa zbierajú dva až trikrát za leto a majú široké využitie. Môžu sa jesť surové, pripravovať z nich lahodné šťavy, džemy, marmelády, likéry a vína alebo sušiť do čajových zmesí. Patrí medzi medonosné rastliny.

Viac na: Návod na pestovanie muchovníka

Dodatočné parametre

Kategória: Muchovník - indiánska čučoriedka
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Amelanchier B: CZ-0701 C: 22/FP/0098 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: