Jabloň ´Baya Marisa´

Kód: 0163 87163 10715 Zvoľte variant
Neohodnotené
13,90 € / ks 24,90 € / ks 34,90 € / ks od 13,90 € / ks
PREDOBJEDNÁVKA JESEŇ 2024 (>5 ks) Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Malus domestica 'Baya Marisa'

Odroda pochádzajúca z Nemecka, ktorej listy sú najprv vínovočervené a postupne sa menia na zelené s vínovým nádychom. Odroda vhodná na pestovanie v okrasnej záhrade pre svoje atraktívne kvety a plody.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Baya Marisa' - odroda pochádzajúca z Nemecka, ktorej listy sú najprv vínovočervené a postupne sa menia na zelené s vínovým nádychom. Odroda vhodná na pestovanie v okrasnej záhrade pre svoje atraktívne kvety a plody. Odolná voči chrastavitosti. Plody sú stredne veľké s výrazným červeným sfarbením, ktoré preniká do dužiny, ktorá je stredne šťavnatá a pevná, aromatická s vyváženým pomerom kyselín a cukru. Plody dozrievajú koncom septembra a môžu sa skladovať až do novembra alebo v dobrých podmienkach až do januára.

Pestovanie: Vyberáme slnečné a teplé stanovištia, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1mx60cm alebo 80x80x100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Podľa potreby upravte zvolenú pôdu - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte hlinitú pôdu. Pridajte aj odležaný hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.  

Viac na:  Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Zimné jablone
Stanoviště: Vlhká půda, Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balenie: prostokorenný stromček nebo kontajner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0121 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: