Hruška ´Radana´

Kód: 3989 41145 Zvoľte variant
Neohodnotené
9,50 € / ks 10,90 € / ks od 9,50 € / ks
Vypredané PREDOBJEDNÁVKA JESEŇ 2024 (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Pyrus communis 'Radana'

Hruška má stredne veľké, široko tupo kužeľovité plody. Dužina je žltkastá, chrumkavá a šťavnatá. Chuť je sladkastá, aromatická a dobrá. Úrody sú skoré, veľké a pravidelné. Plody sa zbierajú v polovici augusta a dozrievajú na konzumáciu koncom augusta; hrušky sa dajú skladovať až dva mesiace. Na zabezpečenie pravidelnej plodnosti je nutná prebierka. Atraktívne a kvalitné plody sú vhodné na priamu konzumáciu a konzervovanie.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Hruška 'Radana'  - hruška má stredne veľké, široko tupo kužeľovité plody. Dužina je žltkastá, chrumkavá a šťavnatá. Chuť je sladkastá, aromatická a dobrá. Úrody sú skoré, veľké a pravidelné. Plody sa zbierajú v polovici augusta a dozrievajú na konzumáciu koncom augusta; hrušky sa dajú skladovať až dva mesiace. Na zabezpečenie pravidelnej plodnosti je nutná prebierka. Atraktívne a kvalitné plody sú vhodné na priamu konzumáciu a konzervovanie.

Pestovanie: Vyberáme slnečné a teplé stanovište, chránené pred vetrom (najmä veľkoplodé odrody môžu ľahko zhodiť plody) a najlepšie orientované na juh alebo juhozápad. Pôda by mala byť stredne ťažká, dobre odvodnená - hrušky neznášajú vysokú hladinu podzemnej vody. Nemala by dosahovať výšku približne 1,8 m pri výsadbe sadeníc a 1,2 m pri výsadbe podpníkov dule. Pri výsadbe väčšieho počtu hrušiek dodržiavajte spon 3,5x3,5 m - 8x8 m (v závislosti od zvoleného podpníka, a teda budúcej výšky stromu)  

Viac na: Návod na pestovanie hrušiek

Dodatočné parametre

Kategória: Letné hrušne
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Pyrus B: CZ-0701 C: 22/FP/0135 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: