Broskyňa 'Crimson Bonfire'

Kód: 11071
Neohodnotené
17,90 € / ks
Vypredané
Variant

Prunus persica 'Crimson Bonfire'

Zakrslá odroda so žiarivo sfarbenými listami a veľmi chutnými plodmi. Sú stredne veľké, základnej žltej farby, s rozmazaným červenooranžovým líčkom. Dužina je žltá, šťavnatá a nelepí sa na kôstku. Má sladkú, navinulú chuť. Zber sa začína v druhej polovici júla. Okrem ružovkastých jarných kvetov má strom tmavozelené listy s červenkastým nádychom a bordovo červenou spodnou stranou. Odroda sa môže pestovať aj vo vhodných nádobách (min. 20 l); je vhodná do malých záhrad, na terasy atď.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Broskvoň 'Crimson Bonfire' - Zakrslá odroda so žiarivo sfarbenými listami a veľmi chutnými plodmi. Sú stredne veľké, základnej žltej farby, s rozmazaným červenooranžovým líčkom. Dužina je žltá, šťavnatá a nelepí sa na kôstku. Má sladkú, navinulú chuť. Zber sa začína v druhej polovici júla. Okrem ružovkastých jarných kvetov má strom tmavozelené listy s červenkastým nádychom a bordovo červenou spodnou stranou. Odroda sa môže pestovať aj vo vhodných nádobách (min. 20 l); je vhodná do malých záhrad, na terasy atď.

 

Pestovanie: Pre broskyne vyberte slnečné, dostatočne otvorené stanovište, najlepšie v nadmorskej výške do 250 m, orientované na juh a chránené pred severnými vetrami. Pôda by mala byť suchšia, humózna, vápenatá a úrodná, s pH 6,5-8, stredne ťažká až piesočnato-hlinitá. Broskyne sa môžu pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (nad 450 m n. m.), správny výber stanovišťa je naozaj dôležitý. Štvrťkmene a zákrpky sa najčastejšie vysádzajú v spone 5x3-4 m.   

Viac na: Návod na pestovanie broskýň a nektariniek

Dodatočné parametre

Kategória: Stĺpovité a zakrslé ovocné stromy
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0132 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: