Vinič ´Diala´

Kód: 87857 88228 Zvoľte variant
Neohodnotené
12,90 € / ks 7,90 € / ks od 7,90 € / ks
Skladom (>5 ks) Vypredané Zvoľte variant
Variant

Vitis vinifera 'Diala'

Stolová, odolná odroda, pôvodom zo Slovenska. Odroda je vysoko produktívna, s veľkými hroznami. Bobule sú podlhovasté a guľovité, tmavomodrej farby. Chuť je vynikajúca. Dozrieva začiatkom septembra.

 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič 'Diala' - stolová, odolná odroda, pôvodom zo Slovenska. Odroda je vysoko produktívna, s veľkými hroznami. Bobule sú podlhovasté a guľovité, tmavomodrej farby. Chuť je vynikajúca. Dozrieva začiatkom septembra.

Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla prihnojujte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežieme na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude rodiť. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6 až 8 očiek. Úrodu možno potom očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Častou chorobou viniča je múčnatka, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov, a to ako preventívnych, tak aj na okamžité použitie.

Dodatočné parametre

Kategória: Stolové odrody
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Balenie: prostokorenná sadenica alebo kontajner
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 22/FP/0017 D: CZ
Plant Passport 2: A: Vitis B: CZ-0701 C: 22/FP/0084 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: