Marhuľa ´Lazeranska´

Kód: 4284 51228 Zvoľte variant
Neohodnotené
15,20 € / ks 19,90 € / ks od 15,20 € / ks
PREDOBJEDNÁVKA JESEŇ 2024 (>5 ks) Vypredané Zvoľte variant
Variant

Prunus armeniaca 'Lazeranska'

Novo vyšľachtená odroda marhule, ktorý sa vyznačuje svojou výbornou odolnosťou voči mrazu a chorobám a tiež stabilnou, vysokou úrodou.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Marhuľa 'Lazeranska'- novo vyšľachtená odroda marhule, ktorý sa vyznačuje svojou výbornou odolnosťou voči mrazu a chorobám a tiež stabilnou, vysokou úrodou. Plody dozrievajú v rovnakom čase ako odroda Goldrich, teda koncom júla. Sú veľmi veľké a pevné, odolné. Majú pevnú, voskovú šupku. Chuťovo sú sladké, lahodné. Najlepšie sú na priamu konzumáciu, ale aj na ďalšie spracovanie.

Pestovanie: Marhule uprednostňujú suchšiu pôdu s neutrálnou reakciou okolo pH 7, ľahšieho typu. Ťažká pôda príliš zaťažuje korene marhúľ. Miesto by malo byť dostatočne teplé, svetlé a slnečné. Najlepšia poloha pre tento ovocný druh je v nadmorskej výške približne 350 m n. m., s priemernou ročnou teplotou približne 8,5 °C. Môže sa pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (400 - 450 m n. m.) s priemernou ročnou teplotou 7 °C, ale je potrebné zvoliť vhodnú odrodu a podpník a najlepšie juhozápadnú alebo západnú stranu, kde teploty kolíšu najmenej. V každom prípade sa vyhýbajte veterným lokalitám a mrazovým kotlinám. Marhule sa najčastejšie pestujú v dvoch formách - ako štvrťkmeň s voľne rastúcou korunou a terminálom, tu sa odporúča spona 6x4-5 m, alebo ako voľne rastúca koruna s dutou korunou (bez terminálu), tu sa odporúča spona 5x3-4 m.   

Viac info: Návod na pestovanie marhúľ

Dodatočné parametre

Kategória: Marhule
Balenie: prostokorenný stromček alebo kontajner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0087 D: CZ
Plant Passport 2: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0138 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: