Marhuľa 'Larclyd'®

Kód: 133036
Neohodnotené
14,90 € / ks
PREDOBJEDNÁVKA JESEŇ 2025 (100 ks)
Variant

Prunus armeniaca 'Larclyd'®

NOVINKA! Veľmi atraktívna neskorá odroda, ktorá je obľúbená predovšetkým pre svoju odolnosť voči mrazu a hubovitým chorobám. Plody sú stredne veľké, oválne a šupka je vyfarbená do oranžovej farby s červeným líčkom.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Marhuľa 'Larclyd'® - NOVINKA! Veľmi atraktívna neskorá odroda, ktorá je obľúbená predovšetkým pre svoju odolnosť voči mrazu a hubovitým chorobám. Plody sú stredne veľké, oválne a šupka je vyfarbená do oranžovej farby s červeným líčkom. Chuť je sladká, jemná a veľmi chutná. Dužina je vláčna a šťavnatá. Zber dozrievajúcich plodov môžeme vykonávať 2 týždne po odrode Velkopavlovická, teda 1.-2. augustový týždeň. Odporúčame!

Pestovanie: marhule uprednostňujú suchšiu pôdu s neutrálnou reakciou okolo pH 7, ľahšieho typu. Ťažká pôda príliš zaťažuje korene marhúľ. Miesto by malo byť dostatočne teplé, svetlé a slnečné. Najlepšia poloha pre tento ovocný druh je v nadmorskej výške okolo 350 m n. m., s priemernou ročnou teplotou okolo 8,5 °C. Môže sa pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (400 - 450 m n. m.) s priemernou ročnou teplotou 7 °C, ale je potrebné vybrať vhodnú odrodu a podpník a najlepšie juhozápadnú alebo západnú stranu, kde teploty najmenej kolíšu. V každom prípade sa vyhýbajte veterným lokalitám a mrazovým kotlinám. Marhule sa najčastejšie pestujú v dvoch formách - ako štvrťkmeň s voľne rastúcou korunou a terminálom, tu sa odporúča spona 6x4-5 m, alebo ako voľne rastúci zákrsok s dutou korunou (bez terminálu), tu sa odporúča spon 5x3-4 m.

Viac na: Návod na pestovanie marhúľ

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocné stromy
EAN: Zvoľte variant
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-4282 C: 25/FP/0151 D: HU

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola