Marhuľa ´Harlayne´

Kód: 51177
Neohodnotené
12,90 € / ks
Vypredané
Variant

Prunus armeniaca 'Harlayne'

Kvalitná odroda pôvodom z Kanady, veľmi odolná voči mrazu a šárke. Vhodné pre okrajové oblasti. Je samoopelivá. Je skorá, veľká a pravidelne rodí. Plody sú stredne veľké, rovnomerne veľké, dužina je pevná, oranžová, sladká a aromatická, dobre oddeliteľná od kôstky. Zber koncom júla.   

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Marhuľa 'Harlayne' - kvalitná odroda pôvodom z Kanady, veľmi odolná voči mrazu a šárke. Vhodné pre okrajové oblasti. Je samoopelivá. Je skorá, veľká a pravidelne rodí. Plody sú stredne veľké, rovnomerne veľké, dužina je pevná, oranžová, sladká a aromatická, dobre oddeliteľná od kôstky. Zber koncom júla. 

Pestovanie: Marhule uprednostňujú suchšiu pôdu s neutrálnou reakciou okolo pH 7, ľahšieho typu. Ťažká pôda príliš zaťažuje korene marhúľ. Miesto by malo byť dostatočne teplé, svetlé a slnečné. Najlepšia poloha pre tento ovocný druh je v nadmorskej výške približne 350 m n. m., s priemernou ročnou teplotou približne 8,5 °C. Môže sa pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (400 - 450 m n. m.) s priemernou ročnou teplotou 7 °C, ale je potrebné zvoliť vhodnú odrodu a podpník a najlepšie juhozápadnú alebo západnú stranu, kde teploty kolíšu najmenej. V každom prípade sa vyhýbajte veterným lokalitám a mrazovým kotlinám. Marhule sa najčastejšie pestujú v dvoch formách - ako štvrťkmeň s voľne rastúcou korunou a terminálom, tu sa odporúča spona 6x4-5 m, alebo ako voľne rastúca koruna s dutou korunou (bez terminálu), tu sa odporúča spona 5x3-4 m.

Viac info: Návod na pestovanie marhúľ

Dodatočné parametre

Kategória: Marhule
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balenie: prostokorenný stromček alebo kontajner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0157 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: