Marhuľa ´Frisson'

Kód: 82991
Neohodnotené
27,45 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Prunus armeniaca 'Frisson'

Samoopelivá, neskoro kvitnúca odroda. Dozrieva neskoro (niekoľko dní po Bergeron), na prelome júla a augusta. Plody sú stredne veľké, výrazne oválne, škvrnité, s červeným líčkom pokrývajúcim 40 % plodu. Dužina je veľmi šťavnatá, aromatická a mierne kyslá. Odroda je dobre odolná proti mrazu v dreve aj v kvete.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Marhuľa 'Frisson' -  samoopelivá, neskoro kvitnúca odroda. Dozrieva neskoro (niekoľko dní po Bergeron), na prelome júla a augusta. Plody sú stredne veľké, výrazne oválne, škvrnité, s červeným líčkom pokrývajúcim 40 % plodu. Dužina je veľmi šťavnatá, aromatická a mierne kyslá. Odroda je dobre odolná proti mrazu v dreve aj v kvete.

 

Pestovanie: marhule uprednostňujú suchšiu pôdu s neutrálnou reakciou okolo pH 7, ľahšieho typu. Ťažká pôda príliš zaťažuje korene marhúľ. Miesto by malo byť dostatočne teplé, svetlé a slnečné. Najlepšia poloha pre tento ovocný druh je v nadmorskej výške okolo 350 m n. m., s priemernou ročnou teplotou okolo 8,5 °C. Môže sa pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (400 - 450 m n. m.) s priemernou ročnou teplotou 7 °C, ale je potrebné vybrať vhodnú odrodu a podpník a najlepšie juhozápadnú alebo západnú stranu, kde teploty najmenej kolíšu. V každom prípade sa vyhýbajte veterným lokalitám a mrazovým kotlinám. Marhule sa najčastejšie pestujú v dvoch formách - ako štvrťkmeň s voľne rastúcou korunou a terminálom, tu sa odporúča spona 6x4-5 m, alebo ako voľne rastúci zákrsok s dutou korunou (bez terminálu), tu sa odporúča spon 5x3-4 m.

Viac na: Návod na pestovanie marhúľ

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocné stromy
Hmotnosť: 1 kg
Ostatní: Nejprodávanější, Novinka
Balenie: prostokorenný stromček
Podpník: St. Julien
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: