Mandarínka 'Sunburst'
Kód: 999794.png?63cfc931)
.png?63cfc961)
.png?63cfc981)
.png?63cfc9a0)
Podrobný popis
Mandarínka 'Sunburst' - kríženec hybridných odrôd 'Robinson' a 'Osceola', vytvorený Philipom C. Reecom v Orlande na Floride v roku 1961. Mandarinkovník 'Sunburst' je charakterizovaný stredne veľkými plodmi s priemerom 5-7 cm a splošteným tvarom. Jeho šupka je tenká, tmavo oranžová až oranžovo červená a ľahko sa lúpe. Dužina je šťavnatá, s vysokým obsahom cukru a kyseliny, čo vytvára vyváženú sladkokyslú chuť. Plody dozrievajú od polovice novembra. Stromy citrusu 'Sunburst' dorastajú do výšky 3 - 4 ma sú bez tŕňov. Samozrejme, pri pestovaní v nádobe sú primerane veľké. Čoskoro začínajú plodiť, ale majú silný sklon k striedavej plodnosti spôsobenej aj veľkou úrodou. Na dosiahnutie dobrej chuti musia byť pestované v teplom až horúcom podnebí; inak lepšie vyzerajú ako chutia. Kvalita plodov je lepšia pri opelení. Citrus 'Sunburst' dozrieva v polovici novembra a pri zbere je nutné plody strihať. Pri dlhom ponechaní na strome môžu plody pufniť a poškodiť ich môže dážď. Je vhodný na pestovanie v horúcich a vlhkých oblastiach.
Pestovanie: vyžaduje slnečné a chránené miesto s priepustnou, humóznou a mierne kyslou až neutrálnou pôdou. Pri pestovaní v nádobe je vhodný substrát určený pre citrusy s dobrou drenážou. Zálievka by mala byť pravidelná, udržujte substrát mierne vlhký, ale nie premokrený. V období rastu je vhodné prihnojovať každé 2–3 týždne špeciálnym hnojivom na citrusy s mikroprvkami. V zime zálievku aj hnojenie obmedzte. Mandarínka preferuje teploty medzi 15–25 °C a neznáša mráz, preto ju pri teplotách pod 5 °C presuňte do svetlej miestnosti s teplotou okolo 10–12 °C. Na jar urobte tvarovací rez odstránením suchých, poškodených a príliš hustých vetiev, čo podporí lepší rast a plodnosť.
Viac na: Návod na pestovanie citrusov
Dodatočné parametre
Kategória: | Citrusy |
---|---|
EAN: | 2284900393235 |
Balenie: | kontajner C2 |
Plant Passport: | A: Citrus B: CZ-4282 C: 24/FP/0018 D: CZ |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.