Hruška ´Charneuská´

Kód: 79215 79211 Zvoľte variant
Neohodnotené
13 € / ks 10,90 € / ks od 10,90 € / ks
PREDOBJEDNÁVKA JESEŇ 2024 (>5 ks) Vypredané Zvoľte variant
Variant

Pyrus pyrifolia 'Charneuská'

Stará odroda z Belgicka. Plody sú stredne veľké, podlhovastého tvaru. Plody sú najprv zelenkavé s mierne sfarbeným líčkom, po úplnom dozretí krásne žlté, pričom červené líčko zvyčajne zostáva. Chuť je lahodná, sladká, aromatická a veľmi dobrá. Plody sú vhodné na priamy konzum, kompótovanie, pálenie a sušenie. Na zber sú zrelé v septembri a pri dobrom skladovaní vydržia až do novembra. Odroda je mrazuvzdorná a zároveň pomerne odolná voči škvrnitosti.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Hruška 'Charneuská' - stará odroda z Belgicka. Plody sú stredne veľké, podlhovastého tvaru. Plody sú najprv zelenkavé s mierne sfarbeným líčkom, po úplnom dozretí krásne žlté, pričom červené líčko zvyčajne zostáva. Chuť je lahodná, sladká, aromatická a veľmi dobrá. Plody sú vhodné na priamy konzum, kompótovanie, pálenie a sušenie. Na zber sú zrelé v septembri a pri dobrom skladovaní vydržia až do novembra. Odroda je mrazuvzdorná a zároveň pomerne odolná voči škvrnitosti.

Pestovanie: Vyberte slnečné a teplé miesto, chránené pred vetrom (najmä veľkoplodé odrody môžu ľahko zhodiť plody) a najlepšie orientované na juh alebo juhozápad. Pôda by mala byť stredne ťažká, dobre odvodnená - hrušky neznášajú vysokú hladinu podzemnej vody. Nemala by dosahovať výšku približne 1,8 m pri pestovaní na sadeniciach a 1,2 m pri pestovaní na kdouľových podpníkoch. Pri výsadbe väčšieho počtu hrušiek dodržiavajte spon 3,5 × 3,5 m - 8 × 8 m (v závislosti od zvoleného podpníka, a teda budúcej výšky stromu).

Viac na: Návod na pestovanie hrušiek

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocné stromy
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Pyrus B: CZ-0701 C: 22/FP/0154 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: