Čerešňa 'Fabiola'

Kód: 886074 10897 Zvoľte variant
Neohodnotené
12,90 € / ks
Vypredané Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Prunus avium 'Fabiola'

Jedná sa o kríženec čerešne Van a čerešne Kordia. Odroda je cudzoopelivá a dobre odolná voči chorobám. Plody sú veľké a okrúhle. Šupka má tmavočervenú farbu. Stonka je stredne dlhá. Dužina má svetločervenú farbu, je šťavnatá a má sladkú chuť.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Čerešňa 'Fabiola' - jedná sa o kríženec čerešne Van a čerešne Kordia. Odroda je cudzoopelivá a dobre odolná voči chorobám. Plody sú veľké a okrúhle. Šupka má tmavočervenú farbu. Stonka je stredne dlhá. Dužina má svetločervenú farbu, je šťavnatá a má sladkú chuť. Šťava má strednú až svetlú farbu. Plody sa zbierajú v 5. a 6. čerešňovom týždni, t. j. od 14. júla do 8. augusta.

Čerešňa štepená na podpníku Gisela 5 je o 50 % menšia ako na bežnom podpníku, výška stromu v dospelosti je približne 3 m. Počas prvých 3-4 rokov potrebuje oporu. Na podpníku Gisela 6 je rast o 40 % nižší ako na bežnom podpníku. Vhodné pre všetky pôdy. Popis bežných podpníkov tu.

Pestovanie: Vyhovuje im nadmorská výška od 250 do 400 m n. m., priemerná ročná teplota približne 8 °C a celkové zrážky približne 550 mm. Vyššie množstvo zrážok vedie k častejšiemu praskaniu plodov. Dobre rastú v suchších pôdach, preto si vyberajte vyššie polohy s dobre odvodnenou, skôr hlinitou pôdou. Miesto by malo byť slnečné, teplé, chránené pred vetrom a mrazom, s dobrou cirkuláciou vzduchu. Skoré odrody vysádzajte do suchších pôd a neskoršie odrody do vlhkejších pôd. Korene čerešní sú veľmi plytké, približne 1,5 m. Optimálne pH pôdy je 6,5 až 8, dostatočne vápenaté.  

Viac na: Návod na pestovanie čerešní a višní

Dodatočné parametre

Kategória: Čerešne
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 23/FP/0016 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: