Vinič stolový bezsemenný ´Beogradská´

Kód: 842236
Neohodnotené
7,80 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Vitis vinifera ´Beogradská´

Bezsemenná stolová odroda, ktorá dozrieva začiatkom septembra. Dáva dlhé, stredne husté strapce. Bobule sú veľké, pevné a chrumkavé, majú sladkastú chuť. Ideálne na priamu konzumáciu, sušenie alebo konzervovanie. Je dobre odolná proti hubovým chorobám a plne mrazuvzdorná. 

 

 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič stolový bezsemenný ´Beogradská´ - bezsemenná stolová odroda, ktorá dozrieva začiatkom septembra. Dáva dlhé, stredne husté strapce. Bobule sú veľké, pevné a chrumkavé, majú sladkastú chuť. Ideálne na priamu konzumáciu, sušenie alebo konzervovanie. Je dobre odolná proti hubovým chorobám a plne mrazuvzdorná. 

Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla hnojte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežte na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude prinášať ovocie. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6-8 očiek. Úrodu možno očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Bežným škodcom viniča je voška viničová, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov na preventívne použitie.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Bezsemenné odrody
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Balenie: prostokorenná sadenica
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 23/FP/0026 D: CZ
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: