Vinič ´Black Pearl´

Kód: 95216 100434 Zvoľte variant
Neohodnotené
7,90 € / ks 7,45 € / ks od 7,45 € / ks
Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Vitis vinifera 'Black Pearl'

Stolová odroda bez semien. Hrozno je stredne veľké, kužeľovité, s priemernou hmotnosťou 200-300 g. Plody sú oválne až guľovité, tmavomodrej až takmer čiernej farby, s mäsitou a šťavnatou dužinou. Vôňa je silná, muškátová. Dozrieva od konca septembra.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič 'Black Pearl' - stolová odroda bez semien. Hrozno je stredne veľké, kužeľovité, s priemernou hmotnosťou 200-300 g. Plody sú oválne až guľovité, tmavomodrej až takmer čiernej farby, s mäsitou a šťavnatou dužinou. Vôňa je silná, muškátová. Dozrieva od konca septembra.

Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla prihnojujte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežieme na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude rodiť. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6 až 8 očiek. Úrodu možno potom očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Častou chorobou viniča je múčnatka, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov, a to ako preventívnych, tak aj na okamžité použitie.

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Bezsemenné odrody
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Balenie: prostokorenná sadenice alebo špeciálné balenie
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 21/FP/0021 D: IT

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: