Ríbezľa ´Wellington´

Kód: 59788 4141 59787 Zvoľte variant
Neohodnotené
5,20 € / ks 3 € / ks 5,95 € / ks od 3 € / ks
Vypredané Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Ribes nigrum 'Wellington'

Silne rastúca stredne skorá odroda. Veľmi obľúbená pre svoje dlhé, husté strapce, plné stredne veľkých čiernych bobúľ. Tie majú skôr sladšiu chuť a príjemnú vôňu. Vhodný na priamu konzumáciu a na prípravu džúsov atď. Zber sa začína v polovici júla. Odroda je odolná voči mrazu a väčšine chorôb.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Ríbezľa 'Wellington' - silne rastúca stredne skorá odroda. Veľmi obľúbená pre svoje dlhé, husté strapce, plné stredne veľkých čiernych bobúľ. Tie majú skôr sladšiu chuť a príjemnú vôňu. Vhodný na priamu konzumáciu a na prípravu džúsov atď. Zber sa začína v polovici júla. Odroda je odolná voči mrazu a väčšine chorôb.

Pestovanie: pred výsadbou ríbezlí plochu odburiníme a dobre zásobíme organickými hnojivami, najlepšie maštaľným hnojom v množstve 6 až 8 kg na m2. Od nástupu plnej rodivosti krík hnojíme maštaľným hnojom ak ho nemáme použijeme suchý peletovaný maštaľný hnoj každý rok v množstve 2 až 3 kg na m2.Okolo každého kríka po výsadbe okopávame a pridávame maštaľný hnoj, ktorý zapracovávame do pôdy. Dbáme na to, aby nedošlo k zaburineniu, pretože zaburinené výsadby už ťažko dostaneme do optimálneho stavu. V priebehu vegetácie buriny odstraňujeme iba plytkou kultiváciou, pred ktorou rozhodíme v prípade potreby priemyselne hnojivo 30 až 50 g na m2. Najvhodnejší je Cererit. V prípade, že používame jednozložkové priemyselné hnojivá, pomer živín N:P:K by mal byť 2:1 :3. Nepoužívame hnojivá s vyšším obsahom chlóru.  

 

Viac na: Návod na pestovanie ríbezlí

Dodatočné parametre

Kategória: Ríbezľa čierna
Balenie: špeciálne balenie,prostokorenná sadenica alebo kontajner
Plant Passport: A: Ribes B: CZ-0701 C: 22/FP/0126 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: