Muchovník jelšolistý GREATBERRY AROMA ´Kojuaaga´

Kód: 721730
Neohodnotené
44,95 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Amelanchier alnifolia GREATBERRY AROMA 'Kojuaaga'

Statný, vzpriamený krík alebo menší strom dorastajúci do výšky 2 - 3 m. Má okrúhle až široko eliptické listy tmavozelenej farby, ktoré na jeseň žltnú. Kvety sú biele a tvoria 2 až 8 cm dlhé strapce. 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Muchovník jelšolistý GREATBERRY AROMA ´Kojuaaga´ - statný, vzpriamený krík alebo menší strom dorastajúci do výšky 2 - 3 m. Má okrúhle až široko eliptické listy tmavozelenej farby, ktoré na jeseň žltnú. Kvety sú biele a tvoria 2 až 8 cm dlhé strapce. Kvitnú od konca apríla do mája. Malé bobule sú po dozretí tmavomodré až modročierne. Dužina je sladká a šťavnatá, s výraznou ovocnou vôňou. Zber sa začína v polovici júna.

Pestovanie: Muchovník je plne mrazuvzdorný a v našich podmienkach veľmi nenáročný. Rastie a plodí takmer v každej pôde. Pre rýchlejší rast a vyššiu úrodnosť mu poskytnite kvalitnú pôdu s obsahom organických živín a vody. Muchovník raší pomerne skoro a už koncom apríla je pokrytý trsmi krásnych, aromatických bielych kvetov. Po odkvitnutí sa začínajú vyvíjať bobule, ktoré dosahujú priemer až 2 cm. Muchovníky sa pestujú pre svoje plody, majú plody bohaté na vitamíny, ktoré sa zbierajú dva až trikrát za leto a majú široké využitie. Môžu sa jesť surové, pripravovať z nich lahodné šťavy, džemy, marmelády, likéry a vína alebo sušiť do čajových zmesí. Patrí medzi medonosné rastliny.

Viac na: Návod na pestovanie muchovníku

Dodatočné parametre

Kategória: Muchovník - indiánska čučoriedka
Stanoviště: Půda vřesovištního charakteru
Světlo: Slunce, Polostín
Výška 1: 100 a více
Balenie: kontajner C5
Tvar a výška: keř, 60-80cm
Plant Passport: A: Amelanchier B: CZ-0701 C: 22/FP/0098 D: PL
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: