Kanadská čučoriedka ´Alvar´

Kód: 88321 44976 842520 Zvoľte variant
Neohodnotené
19,90 € / ks 9,45 € / ks 34,70 € / ks od 9,45 € / ks
Skladom (>5 ks) Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Vaccinium corymbosum ´Alvar´

Absolútna NOVINKA! Fínska odroda čučoriedok s vysokou odolnosťou proti mrazu vhodná na pestovanie v nádobách. Tvorí husté a kompaktné kríky. Dorastá do výšky približne 1 m. Aromatické väčšie plody majú sladkú chuť, sú bohaté na antioxidanty a zbierajú sa od konca júla.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Kanadská čučoriedka ´Alvar´ - absolútna NOVINKA! Fínska odroda čučoriedok s vysokou odolnosťou proti mrazu vhodná na pestovanie v nádobách. Tvorí husté a kompaktné kríky. Dorastá do výšky približne 1 m. Aromatické väčšie plody majú sladkú chuť, sú bohaté na antioxidanty a zbierajú sa od konca júla. Odroda je chránená šľachtiteľskou licenciou fínskeho inštitútu MTT Laukaa. Je vysoko mrazuvzdorná. 

Pestovanie: Vysaďte veľkoplodé čučoriedky alebo kanadské čučoriedky na slnečnom mieste. Výnimočne do polotieňa a to tam, kde by slnko bolo príliš ostré a hrozil by úpal od slnka. Slnečné svetlo ovplyvňuje chuť plodov a intenzitu farby listov na jeseň. Kanadské čučoriedky potrebujú kyslú pôdu, najlepšou možnosťou je vykopať jamu s rozmermi 0,5 x 0,5 x 0,5 m, potom ju vystlať fóliou a urobiť do nej niekoľko malých otvorov. Otvor vyplňte čistou rašelinou zmiešanou so substrátom z čučoriedok, aby ste kríkom v počiatočných fázach rastu priniesli čo najväčší úžitok. Čučoriedky majú radšej vyššiu vlhkosť. Rastliny si nevyžadujú pravidelný rez, ale približne po 4 až 5 rokoch odstráňte odumreté konáre. 

Viac na: návod na pestovanie čučoriedok

Dodatočné parametre

Kategória: Čučoriedky
Stanoviště: Půda vřesovištního charakteru
Světlo: Slunce
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Vaccinium B: CZ-0701 C: 24/FP/0008 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: