Jahoda ananásová ´Snow White´

Kód: 3603
Neohodnotené
11,90 € / balení
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Fragaria x ananassa ´Snow White´

Neobvyklá jahoda so stredne veľkými bielymi plodmi v tvare kužeľa, ktoré sú zrelé, keď sú naozaj čisto biele, s červenými semenami. Chuť ovocia je špecifická, pripomína čerstvý ananás.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jahoda ananásová ´Snow White´ -neobvyklá jahoda so stredne veľkými bielymi plodmi v tvare kužeľa, ktoré sú zrelé, keď sú naozaj čisto biele, s červenými semenami. Chuť ovocia je špecifická, pripomína čerstvý ananás. Sú vhodné na priamu konzumáciu, ale aj ako špeciálna dekorácia dezertov. Rastliny sa vyznačujú vynikajúcou odolnosťou proti mrazu a chorobám.

Pestovanie: Jahodám sa darí v mierne kyslom prostredí, preto je vhodné na miesto výsadby včas primiešať rašelinový substrát a zmiešať ho s existujúcou pôdou. Ak na jeseň viete, že na jar budete sadiť, môžete miesto pripraviť tak, že doň zapracujete dobre priepustný hnoj alebo kompost. Ak sa tak nestalo, kompost (nie hnoj) sa môže zapracovať dva až tri týždne pred samotnou jarnou výsadbou. Dôležité je tiež pridávať základné hnojivá, ako sú Cererit a NPK. Vyhnite sa hnojivám obsahujúcim chlór, ktorý nie je vhodný pre jahody. Výhodné je tiež pestovať rastliny na čiernej netkanej textílii, ktorá zadržiava teplo a vlhkosť, čím znižuje potrebu zalievania a zabraňuje vzniku buriny. V tomto prípade však musíme počítať s tým, že odnože sa samy nezakorenia (nedostanú sa cez fóliu) a musíme ich odstrániť a presadiť. Vysádzame ich do sponu s rozmermi 0,25-0,3 mx1 m. 

Viac na: Návod na pestovanie jahôd

Dodatočné parametre

Kategória: Skoré jahody
Stanoviště: Vlhká půda, Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Balenie: 12ks
Typ sadby: frigo sadba
Plant Passport: A: Fragaria B: CZ-0701 C: 23/FP/0038 D: NL
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: