Vážení zákazníci, 5. a 6. června probíhá inventura - příjem objednávek je omezen.

Jabloň ´Spartan´

Kód: 43257 4143 11458 886255 Zvoľte variant
Neohodnotené
8,70 € / ks 8,70 € / ks 9,90 € / ks 8,70 € / ks od 8,70 € / ks
Vypredané Vypredané Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Malus domestica 'Spartan'

Jabloň Spartan je stará zimná odroda a patrí medzi najvyhľadávanejšie odrody. Ľahko sa pestuje. Plody sú tmavočervené a majú šťavnatú a sladkú chuť. Zberá sa od septembra a skladuje sa do februára.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Spartan' - stará odroda jabĺk, zimná odroda, nenáročná na pestovanie. Je to jedna z najvyhľadávanejších jabloní. Je dobre mrazuvzdorná, vhodná do nižších a stredných polôh. Odroda je stredne odolná voči chrastavitosti a múčnatke. Odroda je čiastočne samoopelivá. Plody sú stredne veľké, okrúhleho tvaru. Šupka je mierne mastná a má tmavočiernu farbu. Dužina je biela, šťavnatá, chrumkavá, aromatická a jemná. Plody sa zbierajú v septembri a môžu sa skladovať až do februára.  

Pestovanie: Vyberáme slnečné a teplé stanovištia, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1mx60cm alebo 80x80x100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Podľa potreby upravte zvolenú pôdu - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte hlinitú pôdu. Pridajte aj odležaný hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.   

Viac na:  Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Zimné jablone
Ostatní: Nejprodávanější
balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 23/FP/0146 D: SK
Plant Passport 2: A: Malus B: CZ-0701 C: 24/FP/0024 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: