Egreš ´Biely nádherný´

Kód: 35019 0047 Zvoľte variant
Neohodnotené
5,95 € / ks 3 € / ks od 3 € / ks
Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Ribes uva crispa 'Bílý nádherný'

Skorá až stredne skorá odroda, pôvodom z Anglicka. Rastlina je skôr guľovitá, kompaktná. Plody sú stredne veľké, okrúhle až oválne, s tenšou, ale pevnou zelenou šupkou, bielozeleným žilkovaním a hustým ochlpením. Chuť dužiny je sladká, mierne kyslá a aromatická. Plody nemajú tendenciu opadávať z kríka. Zber sa začína v druhej polovici júla. Plody sú vhodné na priamu konzumáciu, ale aj na ďalšie spracovanie. Plody sú bohaté a pravidelné. Odroda je odolnejšia voči múčnatke.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Egreš ´Biely nádherný´ - skorá až stredne skorá odroda, pôvodom z Anglicka. Rastlina je skôr guľovitá, kompaktná. Plody sú stredne veľké, okrúhle až oválne, s tenšou, ale pevnou zelenou šupkou, bielozeleným žilkovaním a hustým ochlpením. Chuť dužiny je sladká, mierne kyslá a aromatická. Plody nemajú tendenciu opadávať z kríka. Zber sa začína v druhej polovici júla. Plody sú vhodné na priamu konzumáciu, ale aj na ďalšie spracovanie. Plody sú bohaté a pravidelné. Odroda je odolnejšia voči múčnatke.

 

Pestovanie: egreše by sa mali pestovať na svetlom mieste alebo v polotieni, priame slnko môže poškodiť plody. Pôda by mala byť vlhká, vápenatá a bohatá na živiny. Povrch pôdy pokryte mulčovaním, čo je pokosená tráva alebo lístie. Premokrenie a sucho sú pre rastlinu škodlivé. Postranné drevo z predchádzajúceho roka je plodonosným drevom pre nasledujúci rok, po zbere sa odstránia len staré a suché výhonky. 

Viac na: Návod na pestovanie egrešov

Dodatočné parametre

Kategória: Egreš biely/zelený
Balenie: prostokorenná sadenica
Plant Passport: A: Ribes B: CZ-0701 C: 21/FP/0195 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: