Čerešňa ´Napoleonova´

Kód: 116380
Neohodnotené
11,30 € / ks
Momentálne nedostupné

Prunus avium 'Napoleonova'

Neskorá chrupka, ktorá pochádza z Nemecka. Je to jedna z najodolnejších čerešní proti mrazu a je vhodná do suchších oblastí. Je to cudzoopelivá, pričom vhodnými opeľovačmi sú druhy 'Van', 'Kaštánka' a 'Karešova'. Plody sú stredne veľké (asi 7 g) a nepravidelného tvaru.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Čerešňa 'Napoleonova' - neskorá chrupka, ktorá pochádza z Nemecka. Je to jedna z najodolnejších čerešní proti mrazu a je vhodná do suchších oblastí. Je to cudzoopelivá, pričom vhodnými opeľovačmi sú druhy 'Van', 'Kaštánka' a 'Karešova'. Plody sú stredne veľké (asi 7 g) a nepravidelného tvaru. Šupka má svetložltú farbu a je väčšinou pokrytá červeným mramorovaním. Pevná dužina má svetložltú farbu a je popretkávaná žilkami. Chuť je sladká, aromatická a osviežujúca. Plody sa zbierajú v 5. - 6. čerešňovom týždni (14.7. - 8.8.). Sú ideálne na priamy konzum. Odroda je dobre odolná proti chorobám.

Pestovanie: Vyhovuje im nadmorská výška od 250 do 400 m n. m., priemerná ročná teplota približne 8 °C a celkové zrážky približne 550 mm. Vyššie množstvo zrážok vedie k častejšiemu praskaniu plodov. Dobre rastú v suchších pôdach, preto si vyberajte vyššie polohy s dobre odvodnenou, skôr hlinitou pôdou. Miesto by malo byť slnečné, teplé, chránené pred vetrom a mrazom, s dobrou cirkuláciou vzduchu. Skoré odrody vysádzajte do suchších pôd a neskoršie odrody do vlhkejších pôd. Korene čerešní sú veľmi plytké, približne 1,5 m. Optimálne pH pôdy je 6,5 až 8, dostatočne vápenaté.  

Viac na: Návod na pestovanie čerešní a višní

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocné stromy
Hmotnosť: 1 kg
Stanoviště: Vlhká půda, Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balenie: prostokorenný stromček
Podpník: colt
Plant Passport:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: