Chlpaňa ´Igel´ - Luzula pilosa ´Igel´

Kód: 2908
Neohodnotené
4,30 € / ks
Skladom (5 ks)

Luzula pilosa 'Igel'

Odroda biki chlpaté, čo je druh trvalky patriaci do čeľade sietinovité (Juncaceae). Táto odroda je známa svojimi chlpatými, jemnými listami a kompaktným rastom.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Bika chlpatá 'Igel' - odroda biki chlpaté, čo je druh trvalky patriaci do čeľade sietinovité (Juncaceae). Táto odroda je známa svojimi chlpatými, jemnými listami a kompaktným rastom. "Igel" je nemecké slovo, ktoré znamená ježka, a táto odroda je pomenovaná podľa svojho kompaktného habitu. Obvykle dosahuje výšku okolo 15-30 centimetrov. Tento kompaktne rastúci nízky kultivar je pestovaný pre svoje nádherné pologuľovité trsy. Listy sú jemné, vždyzelené a chlpaté. Farba listov je sýto zelená, s príchodom chladnejšieho počasia sa však mení na bronzovú. Tento druh listov dodáva rastline zaujímavý vzhľad a dotyk. Kvety sú drobné, svetlo zelené a vytvárajú kompaktné kvetenstvo. Kvitne v období jari a skoro leta. Je atraktívna rastlina, ktorá prináša do záhrady textúru a zelenú paletu, čo ju robí ideálnou voľbou pre tienisté partie záhrady, pod stromami alebo v okolí kríkov. Jej jemné listy a kompaktný tvar ju robia atraktívnym doplnkom pre okrasné záhony a skalky.

Pestovanie: Preferuje polotienisté až tienisté stanovište, často sa vyskytuje v lesných porastoch alebo na okrajoch lesov. Rastie dobre v mierne kyslej až neutrálnej pôde. Táto odroda je obvykle nenáročná na starostlivosť. Vyžaduje pravidelné zalievanie, najmä počas suchých období. Po odkvitnutí môžete odstrániť suché kvetenstvo.

Dodatočné parametre

Kategória: Trvalky začínajúce latinsky na L
Stanoviště: Vlhká půda, Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Polostín, Stín
Výška 1: 20-40, 10-20
balenie: kontajner p11
Plant Passport: A: Luzula B: CZ-0701 C: 24/FP/0006 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: